Tutorial details page banner
Video

Een garagevloer egaliseren en schilderen

Samenvatting van de video

Wilt u de vloer van uw garage afwerken of renoveren? Hier leest u hoe u dit moet doen en welke producten u best kiest.

Wat hebt u nodig?

Benodigd materiaal

Benodigd materiaal

 • #{item}

Benodigde gereedschappen

Benodigde gereedschappen

 • #{item}

Uitvoering

Uitvoering

Stap voor stap

Wat hebt u nodig?

 • Knauf EgalMax
 • Knauf EgalColor
 • Ontluchtingsroller
 • Kwast / rol / borstel
 • Vloertrekker
 • Troffel / plamuurmes
 • Mixer
 • Meter
 • Handschoenen
 • Scheidingsstrook
 • Afplaktape
Meer lezen

De ondergrond voorbereiden

Zorg ervoor dat uw ondergrond stabiel en droog is. Verwijder alle loszittende en/of niet-hechtende deeltjes, alsook lijmresten. Reinig vervolgens de betonnen ondergrond zodat deze schoon en stofvrij is.
Een tip van de pro: wanneer uw betonnen ondergrond gebreken vertoont (gaten, scheuren, ...), is het aangeraden dat u deze herstelt voordat u de egalisatie aanbrengt. Gebruik hiervoor het Knauf-product RepaBeton. Om te weten hoe u dit product moet gebruiken, kunt u deze video bekijken: https://atelierknauf.be/nl/videos/betonvloer-egaliseren#step-5
Meer lezen

Een hechtprimer aanbrengen

Meng eerst de hechtprimer in een verhouding van 1 volume Knauf hechtemulsie op 4 volumes water. Breng de hechtemulsie vervolgens aan met een kwast, een borstel of een roller. Verwijder overtollig product onmiddellijk om plasvorming op het oppervlak te voorkomen. Wacht daarna op de volledige droging van de primer vooraleer verder te gaan met de werken.
Waarom een hechtprimer aanbrengen op de betonnen vloer? De primer zal het absorptievermogen van de betonvloer homogeen maken en de hechting van het erop aangebrachte product verbeteren.
 
Meer lezen

Een scheidingsstrook plaatsen

Plaats rondom langs de muren en de aangrenzende bouwelementen (kolommen, palen, ...) een randscheidingsstrook van schuimrubber.
Meer lezen

Het egalisatiemateriaal klaarmaken

Meng ongeveer 4,5 à 5 l proper water met 25 kg EgalMAX. Gebruik hiervoor een traag draaiende elektrische menger (max. 600 toeren/minuut). Meng tot u een vloeibaar homogeen mengsel zonder klonters bekomt.
Wacht vervolgens 2 minuten en meng opnieuw kort door net voor gebruik.
Waarom kiezen voor het egalisatiemateriaal EgalMAX? Privégarages zijn ruimtes die erg onderhevig zijn aan zware belasting door voertuigverkeer. EgalMAX is perfect aangepast aan dit type gebruik. Bij een plaatsing volgens de regels van het vak en gecombineerd met EgalCOLOR-vloerverf garandeert het product u een perfect uiterlijk en dit gedurende lange tijd.
Meer lezen

Het egalisatiemateriaal aanbrengen

Giet het egalisatiemateriaal uit op de volledig droge betonvloer. Verdeel het vervolgens met behulp van een troffel of een lijmkam. Bij gebruik in een privégarage bedraagt de minimale laagdikte 8 mm. Breng het product aan in stroken van 0,5 à 1 meter breed, vertrekkend bij de muur tegenover de deuropening en naar de deur toe werkend. Het is belangrijk dat u werkt volgens de 'nat-in-nat'-methode, zodat de stroken zich onderling vermengen en een homogeen geheel vormen. Verifieer de dikte van de egalisatie regelmatig om u ervan te verzekeren dat u de gewenste dikte bereikt.
Wat is de 'nat-in-nat'-methode?  In de praktijk moet u het product aanbrengen met maximale tussenpozen van 10 minuten tussen twee applicaties, zodat u steeds met vers product werkt.
Tip: Werk steeds met twee personen. De eerste persoon mengt het product. De tweede persoon brengt de EgalMAX aan en verdeelt het product.
Meer lezen

Ontluchten met ontluchtingsroller

Ga met de ontluchtingsrol over het nog niet uitgeharde product om eventuele luchtbellen te verwijderen indien nodig.
Laat het oppervlak vervolgens 2 uur (minimaal) tot 4 uur drogen (afhankelijk van de drogingsomstandigheden) voordat u over het oppervlak loopt.
 
Meer lezen

Applicatie van de vloerverf voorbereiden

Snij eerst het deel van de scheidingsstrook weg die boven het egalisatiemateriaal uit steekt. Vergewis u er dan van dat de ondergrond goed droog is. Reinig en verwijder vervolgens alle stof van de egalisatielaag.
Meer lezen

Een hechtprimer aanbrengen

Breng vervolgens de primer Knauf Diepgrond aan. Doe dit niet verdund, met een kwast, borstel of rol. Verwijder overtollig product onmiddellijk om plasvorming op het oppervlak te voorkomen. Laat de primer minimaal 3 uur drogen.
 
Meer lezen

Aangrenzende bouwelementen beschermen

Bescherm vervolgens alle aangrenzende bouwdelen (plinten, deurlijsten, ...) met een geschikte afplaktape.
 
Meer lezen

De vloerverf aanbrengen

Meng de verf licht door in de emmer en breng deze vervolgens met een kwast of een rol aan. Laat deze eerste laag minimaal 16 uur drogen voordat u de tweede laag EgalCOLOR aanbrengt.
Waarom verf aanbrengen op een garagevloer? De EgalCOLOR-vloerverf zal het uitzicht van uw met het EgalMAX-egalisatiemateriaal geëgaliseerde vloer langdurig beschermen. Deze verf werd speciaal ontwikkeld om te weerstaan aan de belastingen van licht voertuigverkeer. Bovendien is de verf verkrijgbaar in meerdere kleuren.
Meer lezen

Uw shopping list

Vind het dichtbijzijnde verkooppunt