Video

Een keramisch parket voegen

Samenvatting van de video

U hebt uw keramisch parket gelegd? Dan is het nu tijd om over te gaan tot het voegwerk.

Wat heb je nodig?

Benodigd materiaal

Benodigd materiaal

 • #{item}

Benodigd gereedschap

Benodigd gereedschap

 • #{item}

Uitvoering

Uitvoering

Stap voor stap

Wat hebt u nodig?

 1. Twee emmers
 2. Een truweel
 3. Een mortelmixer
 4. Een rubberen voegspaan
 5. Een spons voor de tegelzetter
 6. Knauf CeraPoxy
 7. Knauf CeraPoxy Wash
 8. Een siliconepistool
 9. Een silicone koker
Meer lezen

Voegkruisjes en nivelleerclips verwijderen

Verwijder eerst met de hand of met een tang de voegkruisjes die in de tegelvoegen zijn aangebracht. Let erop dat u de tegels daarbij niet beschadigt. En verwijder vervolgens het bovenste deel van de nivelleerclip met behulp van een tegelhamer of met de voet, zoals in de video weergegeven.
Meer lezen

De tegels reinigen

Verwijder al het vuil en stof van de tegels met een stofzuiger. En reinig ze vervolgens met schoon water en een tegelzetterspons of een vochtige doek.
Meer lezen

De voegpasta aanmaken

Voor het voegen van keramische “imitatieparket”-tegels raden we aan een voegproduct te gebruiken dat in imitatieparketkleuren beschikbaar is, zoals CeraPoxy. Alle beschikbare kleuren vindt u op www.knauf.be.
CeraPoxy van Knauf is een voegproduct met twee bestanddelen. Bijgevolg vindt u in de emmer bestanddeel B, of de verharder, die in een aparte verpakking zit, en bestanddeel A of de voegpasta. Begin zorgvuldig met het mengen van bestanddeel B tot er een pasta met een gelijkmatige kleur ontstaat. Giet de pasta in de emmer met bestanddeel A. Meng bestanddeel A met bestanddeel B mechanisch met een langzame draaibeweging (max. 400 rpm) tot er een mengsel met een gelijkmatige consistentie en kleur ontstaat.
Belangrijk: We raden aan om de emmers Knauf CeraPoxy vóór gebruik gedurende 2 tot 3 dagen op een temperatuur van ca. 20 °C te bewaren.
Goed om te weten: Het verkregen mengsel moet binnen 45 minuten worden aangebracht.
Meer lezen

De voegpasta in de voegen aanbrengen

Vul de voegen zorgvuldig en gelijkmatig met behulp van een voegspaan van hard rubber. Druk de pasta in de voegen door diagonaal over de voegen te bewegen. Zorg er daarbij voor dat de voeg over de volledige dikte gevuld is. Let op: Verwijder meteen het grootste deel van het overtollige product zodat er enkel een lichte sluier op het oppervlak achterblijft.
Meer lezen

Het oppervlak reinigen

Reinig het oppervlak met een dikke cellulosespons waarop u CeraPoxy Wash aanbrengt. Doe dit wanneer het voegproduct nog vers is. Meng eerst ongeveer 50 ml CeraPoxy Wash in 5 liter schoon en helder water. Maak de spons goed vochtig en wrijf in een draaiende beweging over het oppervlak. Let op dat je tijdens deze handeling de pasta niet uit de voegen wast. Spoel de spons ook regelmatig uit en gebruik daarbij twee emmers water: de ene om het overtollige product te verwijderen en de andere om de spons uit te spoelen.
Opmerking: Aangezien het verkregen mengsel slechts 45 minuten bruikbaar is, is het noodzakelijk dat u dit werk met twee personen uitvoert en dat het te voegen oppervlak geleidelijk wordt gereinigd. Zodra het product hard is geworden, kan het niet meer gereinigd worden.
Meer lezen

Uw shopping list

Het dichtbijzijnde verkooppunt vinden