Tutorial details page banner
Video

Binnenmuur isoleren met een voorzetwand

Samenvatting van de video

U wilt buitenmuren isoleren, maar een gevelisolatie is niet haalbaar? In dit geval is isolatie langs binnen wellicht de beste optie.

Wat hebt u nodig?

Benodigd materiaal

Benodigd materiaal

  • #{item}

Benodigde gereedschappen

Benodigde gereedschappen

  • #{item}

Uitvoering

Uitvoering

Stap voor stap

Metingen nemen

Trek een lijn parallel met uw muur op de vloer en op het plafond. Deze lijn moet op 50 mm van de muur komen wanneer u een glaswolisolatie Knauf Insulation Easy wanden (90x60x50 mm – HxBxd) gebruikt. De isolatie moet tussen de muur en de metalen profielen worden geschoven.
Hoe de totale omvang van mijn wand te weten? Dat is heel eenvoudig, gebruik deze formule: isolatiedikte + breedte van de metalen profielen + gipsplaatdikte. U hebt niet genoeg ruimte? Probeer onze oplossing met isolatieplaten!
Meer lezen

De dichtingsband op de horizontale profielen aanbrengen

Plak de dichtingsband op de achterkant van de horizontale profielen.
Goed om te weten: Let erop dat u de dichtingsband aanbrengt op de achterzijde van elk profiel dat in contact staat met de vloer of het plafond.
Meer lezen

De horizontale profielen op de vloer bevestigen

Plaats de horizontale UW-profielen door de lijn te volgen die u parallel met de muur getrokken hebt. Gebruik een boormachine om gaten in de vloer te boren doorheen de hiervoor voorziene plaatsen in de horizontale UW-profielen. Gebruik vervolgens een hamer om pluggen in de gaten te slaan en zo de horizontale UW-profielen op de vloer te bevestigen.
Meer lezen

Een lijn parallel met de muur op het plafond trekken

Trek een lijn parallel met de muur op het plafond. Gebruik dezelfde afmeting als deze die u op de vloer hebt gebruikt.
Meer lezen

De horizontale UW-profielen aan het plafond bevestigen en de verticale profielen plaatsen

Bevestig het horizontale UW-profiel aan het plafond. Breng de verticale CW-profielen aan in de horizontale UW-profielen om de 60 cm (Knauf platen van 12,5 mm dik) of om de 40 cm (Knauf platen van 9,5mm dik).
Meer lezen

De glaswolisolatie plaatsen

Versnijd de glaswolisolatie op de juiste maat. Schuif deze eerst tussen de muur en de profielen. Breng vervolgens de isolatie tussen de verticale CW-profielen aan door de dikte van de profielen te meten en een iets dunnere isolatie dan de breedte van de profielen te kiezen. Het kan dus zijn dat u dezelfde isolatie in 2 verschillende diktes nodig hebt. 
Meer lezen

De dubbelzijdige kleefband aanbrengen

Breng de dubbelzijdige kleefband Homeseal LDS Solifit 2 aan in het midden van de verticale CW-profielen.
Meer lezen

Het dampscherm installeren

Kleef het dampscherm Homeseal LDS 100 op de metalen structuur. Laat het dampscherm 100 mm ter hoogte van het plafond en de vloer uitsteken. De voegen tussen de verschillende delen van het dampscherm afdichten met de eenzijdige kleefband Homeseal LDS Soliplan 1.

Waarom een dampscherm installeren? Het dampscherm beschermt tegen de doorgang van de waterdamp in de lucht doorheen de gipsplaten en de isolatie. Zonder dampscherm zou de waterdamp condensatie op de koude muur kunnen veroorzaken.
Meer lezen

De lijm voor waterdichte voegen aanbrengen

Breng een strook elastische lijm Homeseal LDS Solimur 310 aan tussen het dampscherm en de aangrenzende bouwelementen (plafond, muren en vloeren). Om een sluitende voeg te bekomen, drukt u het product lichtjes met de hand aan, zoals aangegeven in de video.
Meer lezen

De gipsplaten plaatsen

Plaats de gipsplaten door het advies van deze handleiding na te leven. U leert er meer bepaald hoe een gipsplaat te versnijden, vast te maken en af te werken.
Meer lezen

De voegen tussen de gipsplaten afwerken

Vul de voegen tussen de gipsplaten en werk ze af door deze aanbevelingen na te leven. U verneemt er hoeveel lagen voegproduct nodig zijn, maar ook hoe een wapeningsband aan te brengen.
Meer lezen

Het overtollige van het dampscherm afsnijden

Snijd het teveel aan dampscherm ter hoogte van de vloer, het plafond en de muren af met een breekmes.
Meer lezen

Uw shopping list

Vind het dichtbijzijnde verkooppunt