Video

Voegen van tegels op een douchewand

Samenvatting van de video

Uw douchewand is betegeld en je wenst nu de tegels te voegen? Zie hier hoe je te werk gaat. 

Wat heb je nodig?

Benodigd materiaal

Benodigd materiaal

 • #{item}

Benodigd gereedschap

Benodigd gereedschap

 • #{item}

Uitvoering

Uitvoering

Stap voor stap

Wat heb je nodig?

 1. Twee emmers
 2. Knauf Flex-voegmortel
 3. Truweel
 4. Mortelmixer
 5. Rubberen spaan
 6. Tegelzetter spons
 7. Knauf Cementsluierverwijderaar
 8. Kitpistool
 9. Siliconenkit
Meer lezen

Tegelkruisjes verwijderen

Met een tang de tegelkruisjes tussen de tegelvoegen wegnemen. Vervolgens met een doek over de tegels wrijven om alle resterende stofdeeltjes te verwijderen.
Meer lezen

Voegmortel aanmaken

Giet in een schone emmer de juiste hoeveelheid zuiver water (ongeveer 0,24 l/kg poeder). Vervolgens de Flex-voegmortel in poedervorm toevoegen.

Als u tegels voor de eerste keer voegt, meng liever niet een volledige zak. Het mengsel moet trouwens binnen 2 u. verwerkt worden. Als het voegmateriaal uitgehard is, kan die niet meer gebruikt worden. 

De verpakkingstekst goed lezen om de juiste verhoudingen water / poeder te volgen. Gebruik de menger om het water en het poeder tot een homogene, klontervrije massa te mengen. Het verse mengsel 2 tot 3 minuten laten rusten en na het reinigen van het mengijzer een laatste maal mengen.
Meer lezen

Voegmateriaal op de tegels aanbrengen

Met de rubberen spaan de voegen met Flex-voegmortel zorgvuldig en uniform vullen. De mortel diagonaal op het voegennet in de voegen drukken. Erop achten dat de voeg over zijn volledige dikte gevuld is. Regelmatig het overtollige materiaal van het oppervlak verwijderen.  Vervolgens de nodige hardingstijd van het voegmateriaal in de voegen afwachten (10 tot 20 minuten bij 20 °C).

Hoe zijn voegmortel kiezen?
Het is belangrijk rekening te houden met de eigenschappen van de aard van het oppervlak en het tegeltype. Voor een vloer en muur continu blootgesteld aan vochtigheid zoals in een keuken, badkamer of terras, kies je voor een waterafstotende mortel zoals Flex-voegmortel.
Meer lezen

Oppervlak reinigen

Eens het oppervlak afgewerkt deze grondig reinigen om de resterende productdeeltjes op het oppervlak te verwijderen.

Opmerking: Voor grote oppervlakken is het soms noodzakelijk om met het reinigen reeds aan te vangen voordat het volledige oppervlak gevoegd is.

Het oppervlak met een tegelzetter spons of schuurspons lichtjes bevochtigen door diagonaal over de voegen te wrijven. Opgelet om tijdens deze handeling de voegen niet uit te wassen.
De spons regelmatig spoelen waarbij twee emmers met water nuttig zijn: een voor het overtollige voegsel en een om de spons te spoelen.
Meer lezen

Tegels reinigen

Na het volledig drogen van de voegen kan er een cementsluier op het oppervlak blijven. In dat geval de tegels reinigen met Knauf Cementsluierverwijderaar.

Beschermhandschoenen aantrekken. Verdun Knauf Cementsluierverwijderaar met schoon water volgens de verhouding 1 deel cementsluieroplossing voor 10 delen water. Het oppervlak lichtjes bevochtigen waarna je de tegels met het verdunde product en een doek kan reinigen.
Meer lezen

Aansluitingen afwerken

Gebruik een elastische en waterdichte kit om de aansluitingsvoegen tussen de tegels, de douchebak en de douchehoek te vullen. Gebruik hiervoor een gepast spuitpistool en maak de voeg glad door het overtollige materiaal te verwijderen.

Tip: Raadpleeg een fabrikant gespecialiseerd in dichtingskitten om het geschikte product te vinden.
Meer lezen

Geassocieerde collectie

Uw shopping list

Het dichtbijzijnde verkooppunt vinden

Geassocieerde collectie